Kobal – Blaufränkisch Roots 2023

Elke wijn is een natuurproduct. Toch verandert geen enkele druiventros uit zichzelf in een fles wijn. De hand van de mens is onmisbaar. De vraag is: hoe vaak en op welke manier laat je die hand spreken? De visies tussen fabriekswijn uit de supermarkt of funky natuurwijn liggen op dat punt nogal ver uit elkaar. Kobal uit Slovenië voegt daar een eigen visie aan toe: zo natuurlijk en puur mogelijk, maar dan zonder de funky randjes. Hun Roots Blaufränkisch wordt gemaakt middels spontane fermentatie. Bij spontane (of natuurlijke) fermentatie doen de gisten die van nature op de druivenschil en in de kelder aanwezig zijn het werk. Dat levert vaak een rijker en complexer aromaprofiel op, omdat er niet één dominante gist de toon zet, maar een heel palet aan gisten bijdraagt. Het resultaat: een schitterend ongefilterde kleur, boordevol aroma’s van rood fruit, bessen en kersen. Onder de mantel van twee jaar houtrijping schuilt genoeg frisheid en tannine om de wijn spanning te geven. Kobal laat zien dat wijn complex én tegelijkertijd glou- glou kan zijn. 

16,00

SLLOVENIË

BLAUFRÄNKISCH

ONGEFILTERD

Body: MEDIUM

Alcohol: 12,5 %

Zuur: MEDIUM

RIJPING: 2 JAAR HOUTRIJPING

KOBAL – BLAUGRNAKISCH ROOTS 2023

SMAAKPROFIELElke wijn is een natuurproduct. Toch verandert geen enkele druiventros uit zichzelf in een fles wijn. De hand van de mens is onmisbaar. De vraag is: hoe vaak en op welke manier laat je die hand spreken? De visies tussen fabriekswijn uit de supermarkt of funky natuurwijn liggen op dat punt nogal ver uit elkaar. Kobal uit Slovenië voegt daar een eigen visie aan toe: zo natuurlijk en puur mogelijk, maar dan zonder de funky randjes. Hun Roots Blaufränkisch wordt gemaakt middels spontane fermentatie. Bij spontane (of natuurlijke) fermentatie doen de gisten die van nature op de druivenschil en in de kelder aanwezig zijn het werk. Dat levert vaak een rijker en complexer aromaprofiel op, omdat er niet één dominante gist de toon zet, maar een heel palet aan gisten bijdraagt. Het resultaat: een schitterend ongefilterde kleur, boordevol aroma’s van rood fruit, bessen en kersen. Onder de mantel van twee jaar houtrijping schuilt genoeg frisheid en tannine om de wijn spanning te geven. Kobal laat zien dat wijn complex én tegelijkertijd glou- glou kan zijn. 

ACHTERGRONDFrankrijk, Italië, Spanje… we kennen ze allemaal. Maar wist je dat Slovenië al eeuwen een van de meest prestigieuze wijnlanden van Europa is? In de heuvels van Haloze, wordt al ruim 2000 jaar wijn gemaakt. Tijdens de Oostenrijks-Hongaarse tijd waren de wijnen van Haloze zelfs zo gewild dat ze wereldwijd werden verhandeld. Het stadje Ptuj – de oudste stad van Slovenië – dankt er zijn bloei aan. Hier vind je wijnhuis Kobal, een familie wijnhuis dat werkt met inheemse en internationale druivenrassen. Hun stijl is puur natuur met volop spanning, frisheid en vooral een uitgesproken eigen karakter. 

AUBERGINESTOOF MET MADEIRA EN VEEL KRUIDEN UIT DE KEUKEN VAN CIELSTABLETALES

‘Blaufränkisch kan jong, fris en wild zijn (what’s not to love?) waardoor hij niet altijd geschikt werd geacht voor een monocépage. Maar langere, warmere zomers hebben gezorgd voor verandering en zetten deze druif solo op het podium.’ 

Klik hier voor het gerecht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kobal – Blaufränkisch Roots 2023” te beoordelen

0
    0
    Winkelwagen
    De winkelwagen is leegReturn to Shop