Call Us Now:+31 642 63 14 67
€9,00
Twee generaties in één fles. Vader Andreas en zoon Fabian werken samen op de wijngaarden in Engelstadt. Andreas plantte de druiven, Fabian wilde de wijn rijpen in grote houten vaten. Dit geeft de wijn naast het fruitige karakter ook aroma’s van noten...
![]() |
SMAAKPROFIEL - De Grauburgunder van Fabian Mengel heeft een rijp karakter met aroma’s van peer en perzik. De wijn is kort gerijpt in een groot houten vat van 6000 liter (een stückfass). Hierdoor krijgt de wijn meer body en ook aroma’s van noten. ACHTERGROND -De oorsprong van de Grauburgunder ligt in de Bourgogne, waar de druif is ontstaan uit een mutatie van de Pinot Noir. De druiven werden namelijk toen ze eenmaal rijp waren niet rood, maar kregen een grijze kleur. De naam Pinot Gris vereiste dus niet al te veel creativiteit. Maar gelukkig waren er nog genoeg andere wijnboeren die wel bijzonder creatief waren waardoor deze druif veel verschillende namen heeft. In Duitsland was het wijnboer met de naam Johann Ruland die de druif naar Duitsland bracht waardoor de druif daar eeuwenlang de naam Rülander droeg. Dit is voornamelijk een zoete wijn, de droge variant kreeg later de naam Grauburgunder. Italianen gingen vooral na de Tweede Wereldoorlog met de druif aan de slag en doopten hem om tot Pinot Grigio. Daarnaast is het in Hongarije ook een van de populairste witte druiven. Wil je daar een glas Grauburgunder bestellen? Vraag dan om een Szürkebarát. SERVEREN - Haal het beste uit de Grauburgunder door hem goed gekoeld te drinken. Haal de wijn dus maximaal een kwartier voordat je hem opent uit de koelkast. |
|
![]() |
DRINK DE WIJN BIJ EEN KAASFONDUE VAN ZACHTE KAZEN. |
|