Marco Zanetti

  • Geplaatst op
  • 0

Marco Zanetti is een fenomeen binnen de wijnwereld. Hij is altijd in het zwart gekleed en zijn bijnaam staat getatoeëerd op zijn knokkels. Ontmoet de winepunk.
 

   

Marco Zanetti is altijd een buitenbeetje geweest. Daarom was zijn keuze om naar Toscane te verhuizen, een van de meest prestigieuze wijnstreken ter wereld,  toch wel opmerkelijk te noemen. In de traditionele wijnstreek waar alle wijnboeren worden geacht louter Chianti of Brunello te maken staat innovatie immers niet erg hoog in het vaandel. Ze zullen wel geschrokken zijn toen de winepunk besloot daar zijn wijn te gaan maken.

 

Naast groot liefhebber van blues en jazz is Marco nogal een rebel. Hij is jarenlang in opleiding geweest tot wijnmaker in Duitsland, Zwitserland en Italië. Hij werkte voor de grootste wijnhuizen en leerde fijne kneepjes van het vak. Om het vervolgens zelf allemaal anders te doen.

Zo heeft hij een eigen manier ontwikkeld om zijn wijn te maken. Op zijn wijngaard groeien verschillende druiven die tijdens het plukken al met elkaar gemengd en gezamenlijk geperst worden. Pas na het fermenteren wordt er eventueel nog wijn toegevoegd om de smaak te beïnvloeden. Hierdoor weet niemand  de exacte verhouding van de wijn en zijn de verschillen tussen de jaargangen enorm.

 

De wijnen van Marco Zanetti hebben prachtige namen en opvallende etiketten. Maar het is de wijn die echt met de deur in huis komt vallen. Na het proeven van de mouthbomb waren wij direct enthousiast. Voor zijn fans heeft Marco een speciale naam, hij noemt ze namelijk Winepunx. Volgens Marco worden het er steeds meer en dat kunnen wij heel goed begrijpen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden