In de koelkast of niet?

  • Geplaatst op
  • 0In de koelkast of niet?

Witte wijn moet altijd in de koelkast. Maar waarom eigenlijk? Door te koelen versterk je de smaak van de wijn, maar tegelijkertijd proef je ook meer zuren. Jammer genoeg is wijn direct uit de koelkast te koud waardoor de smaak juist weer verminderd maar het zuur wel wordt versterkt.

Nu is het ook weer niet zo dat elke wijn daardoor gelijk veranderd in een soort smaakloos zuur mengsel dat doet denken aan dubbelfris waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken, maar even geduld hebben is echt de moeite waard. Haal de fles 15-30 minuten voordat je hem opent uit de koelkast en dan is hij perfect. Niet te zuur en lekker veel fruit!

 

Wijn drinken op kamertemperatuur

 
stamt nog uit grootmoeders tijd


Maar ook rode wijn kan in de koelkast. Rode wijn drinken op kamertemperatuur is achterhaald en stamt uit grootmoeders tijd toen verwarming nog een luxe was. Rode wijn die te warm is krijgt namelijk juist minder smaak en daarnaast gaat de alcohol verdampen en overheersen. Zet de fles een half uur in de koelkast voordat je hem opent en je wilt daarna nooit meer iets anders! Mocht hij iets te koud worden? Geen probleem, de wijn warmt vanzelf weer op in het glas.


Zelf een rode wijn proberen die je makkelijk gekoeld kan drinken? Klik dan hier!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden